Rødspættefilet med spinat og ostesauce (rødspættefilet florentine)

Hovedret under temaet Havet

Ingredienser:
(4 personer som hovedret eller let frokostret)

8 rødspættefiletter
200 gr frossen bredbladet spinat
1 stort løg
1 spsk citronsaft
Salt og hvid peber
Ostesauce:
30 gr smør ( 2 spsk)
20 gr mel (2 spsk.)
2½ dl. mælk eller fløde
1 dl hvidvin
2 æggeblommer
100 gr reven ost
Muskatnød
Salt og hvid peber

Forklaring:
Svits løget i fedtstof og tilsæt lidt fløde sammen med den optøede og omhyggeligt afdryppede spinat. Smør et ovnfast fad godt med smør og læg heri løg/spinat blandingen.
Skyl rødspættefiletterne under koldt vand og tør dem. Krydr dem med salt og peber, dryp dem med citron og læg dem over spinaten i fadet. Sæt ovnen på 200 grader.
Ostesauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det må ikke tage farve. Tilsæt melet under omrøring og spæd med hvidvin. Rør saucen glat og lad den koge igennem, før mælken eller fløden røres i lidt ad gangen. Koger vinen ikke igennem først, risikerer man at saucen skiller.
Tag saucen fra varmen og lad den køle lidt af. Rør herefter først æggeblommerne så osten i. Smag til med salt og peber og lidt reven muskatnød.
Hæld saucen over rødspættefiletterne og spinaten i fadet og sæt det midt i ovnen i ca. 20 minutter. Serveres varm i fadet pyntet med rejer og citronskiver.

Bemærkninger:
Retten går fint som selvstændig ret eller kan serveres med et tilbehør som f.eks. råstegte kartofler. Alternativt kan retten anvendes som frokostret eller som del af en buffet.