Rullepølse

Smørrebrød under temaet Jul

Ingredienser:
Juleudgave:

1 nakkefilet
3 spsk. salt
2 spsk. sukker

Fyld:
1 løg
5 valnødder
½ æble
1 spsk. tørrede tranebær
2 dadler
frisk timian
cayennepeber

Forklaring:
Skær nakkefiletten ud, så den ligner et slag. Blend fyldet og smør det på nakkefiletten. Rul den og snør den godt sammen.
Læg rullepølsen i en pose sammen med salt og sukker. Luk posen godt og læg rullepølsen koldt helst i 3 dage - vendes af og til.
Rullepølsen koges i ca. 1,5 time og anbringes derefter i pres.

Bemærkninger:
Den almindelige rullepølse er blot fyldt med finthakkede løg og rigelig salt og peber - ellers er fremgangsmåden den samme.
Her er rullepølsen pyntet med karrymayonnaise, et par strimler gulerod, ringe af rødløg og brøndkarse.