Ingredienser: 1 dl. sesamfrø 1 dl. hørfrø 1 dl. solsikkekerner 1 dl. græskarkerner, uden salt 1 dl. havregryn 3 ½ dl. mel 1 1/4 dl. olie 1 tsk. salt 1 tsk. bagepulver 2 dl. vand
Forklaring: Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og røres godt sammen med hånden. (husk at vaske hænder først)
Dejen bredes tynd ud på 2 bageplader, som bages ved 175 grader i ca. 12-15 minutter, til de er lysebrune.
Mens knækbrødet endnu er varmt, skæres det ud i passende stykker.
Bemærkninger: Nyd knækbrødet med en lækker ost eller evt. laksetatar
Opskriften på dette knækbrød, giver et kernefuldt knækbrød der kan bruges til en forret eller ost, men måske er for groft til at bruge det a la Wasa-agtigt til morgenmad. Bedøm det selv om det er for groft eller kan bruges.
Her er knækbrødet serveret til ost og kompot noël.