Fransk pæretærte

Kager og bagværk under temaet Amerikansk jul

Ingredienser:
Mørdej, hvis du ikke vil bruge en købt: .
112 g usaltet smør
90 g sukker
et nip salt
1 æggeblomme
225 g mel

Fyld:
4 modne og søde pærer
125 g usaltet smør
125 g sukker
2 æg
125 g,mandler, malet til mel
50 g frækkede mandler
flormelis

Forklaring:
Rør ingredienserne til dejen sammen, gerne i en foodprocessor. Pak i film, og læg i køleskab i mindst 1 time.
Man kan også bruge en købt tærtedej.

Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med den, (ca. 28 cm i diameter). Stil igen på køl, mens ovnen forvarmer til 180 grader.

Skræl, og del pærerne i kvarter, og fjern kernehuse. Pisk smør og sukker hvidt, og kom æg¬gene i et ad gangen. Tilsæt til sidst mandelmel.

Tag dejen ud, og læg bagepapir ovenpå. Fyld op med tørrede bønner, og bag bunden i 10 minutter. Tag tærtedejen ud af ovnen, og lad den afkøle.

Fordel pærerne i bunden, og hæld fyldet over. Pynt med flækkede mandler. Bag ved 180 grader i 30-40 minutter.
Bemærkninger:
Drys med flormelis, og server med cremefraiche eller is.
Her er tærten serveret med is af creme fraiche