Ingredienser: Mørdej, hvis du ikke vil bruge en købt: . 112 g usaltet smør 90 g sukker et nip salt 1 æggeblomme 225 g mel
Fyld: 4 modne og søde pærer 125 g usaltet smør 125 g sukker 2 æg 125 g,mandler, malet til mel 50 g frækkede mandler flormelis
Forklaring: Rør ingredienserne til dejen sammen, gerne i en foodprocessor. Pak i film, og læg i køleskab i mindst 1 time. Man kan også bruge en købt tærtedej.
Rul dejen ud, og beklæd en tærteform med den, (ca. 28 cm i diameter). Stil igen på køl, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
Skræl, og del pærerne i kvarter, og fjern kernehuse. Pisk smør og sukker hvidt, og kom æg¬gene i et ad gangen. Tilsæt til sidst mandelmel.
Tag dejen ud, og læg bagepapir ovenpå. Fyld op med tørrede bønner, og bag bunden i 10 minutter. Tag tærtedejen ud af ovnen, og lad den afkøle.
Fordel pærerne i bunden, og hæld fyldet over. Pynt med flækkede mandler. Bag ved 180 grader i 30-40 minutter.
Bemærkninger: Drys med flormelis, og server med cremefraiche eller is. Her er tærten serveret med is af creme fraiche