Ingredienser: Til 8-10 personer: Skyl 500 g runde, tørrede figner, 200 g tørrede abrikoser og 200 g svesker godt.
Forklaring: Læg frugten i en sauterepande. Hæld det meste af en hel flaske god, daglig rødvin over og tilsæt 1 timiankvist (eller ½ -1 tsk tørret timian), 3-4 hele kryddernelliker og ca. 3 spsk. honning. Lad det hele koge meget, meget langsomt under låg ca. 1 time.
Øs frugten med en hulske over i et dybt fad eller en krukke. Kog lagen ind (uden låg) sammen med 3-4 spsk. pomeransmarmelade. Lagen skal blive næsten som sirup. Smag til sidst lagen til med 1/4 g (½ brev) stødt safran og hæld den lifligt duftende lage over frugten.
Bemærkninger: Dette er juledesserten for tilhængere af den sydfranske madkultur. Duften, når frugten småkoger, er liflig - en duft af safran, honning, vin og krydderurter. En overraskende dessert på en buffet!
Server med letpisket flødeskum eller som tilbehør til et ostebord.