Kompot noël

Tilbehør under temaet Jul

Ingredienser:
Til 8-10 personer:
Skyl 500 g runde, tørrede figner,
200 g tørrede abrikoser og
200 g svesker godt.
Forklaring:
Læg frugten i en sauterepande. Hæld det meste af en hel flaske god, daglig rødvin over og tilsæt 1 timiankvist (eller ½ -1 tsk tørret timian), 3-4 hele kryddernelliker og ca. 3 spsk. honning. Lad det hele koge meget, meget langsomt under låg ca. 1 time.

Øs frugten med en hulske over i et dybt fad eller en krukke. Kog lagen ind (uden låg) sammen med 3-4 spsk. pomeransmarmelade. Lagen skal blive næsten som sirup.
Smag til sidst lagen til med 1/4 g (½ brev) stødt safran og hæld den lifligt duftende lage over frugten.
Bemærkninger:
Dette er juledesserten for tilhængere af den sydfranske madkultur. Duften, når frugten småkoger, er liflig - en duft af safran, honning, vin og krydderurter. En overraskende dessert på en buffet!

Server med letpisket flødeskum eller som tilbehør til et ostebord.

Her er kompotten serveret til ost og knækbrød.