Asiatiske ribben

Småretter under temaet Jul

Ingredienser:
2 kg ribben

Marinade:
4 spsk. tamarisoja eller alm. soja
12 spsk. fishsauce
1 spsk. sesamolie
3 spsk. jordnøddeolie
1 stilk citrongræs, fint snittet
5 cm frisk ingefær, fint revet
2 spsk. brun farin
2 fed hvidløg
frisk chili efter behag

sesamfrø til drys

Forklaring:
Skær benene i passende stykker. Pisk alle ingredienser til marinaden sammen, og hæld over benene. Lad dem trække mindst 6 timer eller natten over på køl.
Kom benene i en bradepande, og steg ved 220 grader i ca. en time, eller til de er gyldne og sprøde. Drys med ristede sesamfrø lige inden servering.

Bemærkninger:
Det asiatiske alternativ til flæskestegen er disse marinerede ribben, der smager, så juleenglene synger.
Her er det serveret med rødløg kogt ned i rødvin og appelsinfiletter med valnødder.