Citrusgravad laks

Smørrebrød under temaet Jul

Ingredienser:
750 g laksefilet med skind
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
½ tsk. peber
½ tsk. revet citronskal
½ tsk. revet limeskal
½ tsk. revet appelsinskal
½ dl vodka eller snaps

Forklaring:
Bland salt, sukker og den revne skal.
Læg et tyndt viskestykke i et fad og drys lidt af citrus-saltblandingen herpå. Læg laksen på viskestykket med skindsiden nedad. Drys resten af blandingen over fisken. Fold viskestykket sammen om laksen. Stænk vodka eller snaps over viskestykket og læg et let pres på. (f.eks. et tungt skærebræt eller en form med vand).
Stil fisken i køleskab og lad trække et døgn.
Skrab saltblandingen af og skær fisken i tynde skiver.

Bemærkninger:
Kan f.eks. serveres til brød og dildsennep eller med dildpesto og rogn.