Varmrøget laks med porrer og fiskesauce

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
4 laksestykker
8 stk. porer (små)
1 tsk honning
1 tsk soya
lidt chilli
1 tsk balsamico
salt

Lakserester eller fiskebouillon
mælk eller fløde
løg eller forårsløg
1 tsk vineddike
lidt dild
salt

Forklaring:
Fisken:
Ryg fisken.

Porer:
Porerne koges i lidt vand tilsat honning, soya, chilli balsamico og salt.
Efter ca. 10 min tages porerne op, og væsken koges ind til den tykner, hvorefter den dryppes over porerne.

Sauce:
Bland ingredienserne til saucen, og led det småkoge i ca. 20 min.
Kog saucen ind eller jævn den eventuelt med lidt maizena, og smag til med salt.
Der skal være ca. 1 dl sauce til 4 pers.

Portionsanrettes på små tallerkner. Pyntes med dildkviste eller anden krydderurt.

Bemærkninger:
Her er pyntet med et butterdejsgitter: Rul en plade butterdej ud - skær den i trekanter og lav nogle rids så der bliver huller. Bag dem og lad dem køle af.