Ingredienser: 4 laksestykker 8 stk. porer (små) 1 tsk honning 1 tsk soya lidt chilli 1 tsk balsamico salt
Lakserester eller fiskebouillon mælk eller fløde løg eller forårsløg 1 tsk vineddike lidt dild salt
Forklaring: Fisken: Ryg fisken.
Porer: Porerne koges i lidt vand tilsat honning, soya, chilli balsamico og salt. Efter ca. 10 min tages porerne op, og væsken koges ind til den tykner, hvorefter den dryppes over porerne.
Sauce: Bland ingredienserne til saucen, og led det småkoge i ca. 20 min. Kog saucen ind eller jævn den eventuelt med lidt maizena, og smag til med salt. Der skal være ca. 1 dl sauce til 4 pers.
Portionsanrettes på små tallerkner. Pyntes med dildkviste eller anden krydderurt.
Bemærkninger: Her er pyntet med et butterdejsgitter: Rul en plade butterdej ud - skær den i trekanter og lav nogle rids så der bliver huller. Bag dem og lad dem køle af.