Grønsagsmos (grov)

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:

(4 personer):
350 gr bagekartofler i mindre stykker
125 gr groftrevne gulerødder
150 gr groftrevet squash
150 gr groftrevet pastinak
100 gr groftrevne kartofler
1 æg
15 grofthakkede hasselnødder
2 spsk timian
1 tsk spidskommen
½ dl fuldkornshvedemel
1 tsk groft salt
½ tsk groftkværnet peber


Forklaring:

Kog bagekartoflerne møre i usaltet vand (ca. 15 min.) Si vandet fra kartoflerne og mos dem til en lind mos. Riv grønsagerne groft og pres så meget af vandet ud af dem som muligt. Vend de revne grønsager i mosen, tilsæt de øvrige ingredienser og rør, til alt er fordelt i mosen. Hæld mosen i et smurt, ildfast fad og bag den midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 min., til den er gylden og har en kernetemperatur på 75 grader.


Bemærkninger: