(4 personer): 350 gr bagekartofler i mindre stykker 125 gr groftrevne gulerødder 150 gr groftrevet squash 150 gr groftrevet pastinak 100 gr groftrevne kartofler 1 æg 15 grofthakkede hasselnødder 2 spsk timian 1 tsk spidskommen ½ dl fuldkornshvedemel 1 tsk groft salt ½ tsk groftkværnet peber
Forklaring:
Kog bagekartoflerne møre i usaltet vand (ca. 15 min.) Si vandet fra kartoflerne og mos dem til en lind mos. Riv grønsagerne groft og pres så meget af vandet ud af dem som muligt. Vend de revne grønsager i mosen, tilsæt de øvrige ingredienser og rør, til alt er fordelt i mosen. Hæld mosen i et smurt, ildfast fad og bag den midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 min., til den er gylden og har en kernetemperatur på 75 grader.