Vichyssoise

Forret under temaet Vintermad

Ingredienser:
4 portioner:
2 løg
2 porrer
1½ spsk. margarine
4 kartofler
1 l. vand
2 grønsagsbouillonterninger
½ tsk. timian
1 dl creme fraiche
1 bundt purløg
salt og peber

Forklaring:
Skræl løgene og skyl porrerne. Skær både løg og porrer i skiver og svits dem over svag varme i margarinen. Skræl og skær kartoflerne i bidder og kom dem i gryden. Tilsæt vand, bouillonterninger og timian. Lad suppen koge i ca. 20 min., så kartoflerne koger ud. Passér suppen gennem en si eller kom den i en blender, så den bliver jævn og glat. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Varm suppen igennem. Smag til med salt og peber og drys hakket purløg over.

Bemærkninger:
Server suppen kold eller varm efter årstiden. Kan eventuelt ledsages af ostestænger eller gratinerede ostebrød.

Drikkevarer: vand.