Ingredienser: 4 portioner: 2 løg 2 porrer 1½ spsk. margarine 4 kartofler 1 l. vand 2 grønsagsbouillonterninger ½ tsk. timian 1 dl creme fraiche 1 bundt purløg salt og peber
Forklaring: Skræl løgene og skyl porrerne. Skær både løg og porrer i skiver og svits dem over svag varme i margarinen. Skræl og skær kartoflerne i bidder og kom dem i gryden. Tilsæt vand, bouillonterninger og timian. Lad suppen koge i ca. 20 min., så kartoflerne koger ud. Passér suppen gennem en si eller kom den i en blender, så den bliver jævn og glat. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Varm suppen igennem. Smag til med salt og peber og drys hakket purløg over.
Bemærkninger: Server suppen kold eller varm efter årstiden. Kan eventuelt ledsages af ostestænger eller gratinerede ostebrød.