Søsterkage med rystede kirsebær og vaniljecréme:

Dessert under temaet Rundt om Limfjorden

Ingredienser:
3 dl. sødmælk
20 gr gær
25 gr sukker
220 gr mel
100 gr mandelmel
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
3 friske æg
100 gr usaltet smør

200 gr kirsebær
½ dl. cremefraiche
1 vaniljestang
lidt citronsaft
½ lime
1 spsk flormelis

Forklaring:
Lun mælken og opløs gæren heri. Rør mel, mandelmel, sukker, kardemomme og salt sammen. Rør melblandingen i mælkeblandingen og tilsæt æggene. Smelt smørret, afkøl det let og rør det i dejen til sidst.
Smør 10 forme, fyld dejen i og lad hæve ca 45 min på et lunt sted. Bag kagerne gyldne ved 180 grader i ca 20 min.
Udsten kirsebærrene og skær dem i kvarter. Læg kirsebærrene i et syltetøjsglas og tilsæt vaniljesukker og 2 dråber citron. Rysk glasset og lad det stå – gerne i nogle timer. Pisk cremefraiche med vaniljekorn og flormelis. Smag til med limesaft.



Bemærkninger: