Succeskage

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
(opskriften rækker til ca. 10 pæne stykker)
8 æggehvider
200 gr mandler
250 gram sukker
2 dl piskefløde
1 stang vanilje
8 æggeblommer
250 gr smør
100 gr mandelflager

Forklaring:
Marings-/mandelbunden: pisk æggehvider stive og vend forsigtigt de smuttede mandler og 250 gr sukker i. Dejen fordeles til 3 bunde, som bages på nederste rille ved 175 grader i ca 30 min. Afkøles på bagerist.
Smørcremen piskes sammen af piskefløde, æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en gryde og vaniljestangen tilsættes. Pisk til cremen er tyk, og pas på at den ikke koger. Tag gryden af varmen, og pisk smørret i lidt efter lidt, til det er helt smeltet med i cremen. Stilles koldt.
Cremen lægges på bundene, også øverst, og der pyntes af med flødeskum og ristede mandelflager.


Bemærkninger:
Hvis kagen bruges til dessert, kan der eventuelt pyntes med frisk frugt eller frugt fra dåse.
Succeskage er en virkelig kalorietung sag, som i øvrigt er (næsten) fast del af menuen ved kongehusets fester. Man må ikke falde for fristelsen til at spare på smørret, som er en væsentlig ingrediens til at holde kagen sammen.