Soljanka - russisk suppe, oftest med fisk – her med kød

Forret under temaet Rusland

Ingredienser:
300 gr småkød (svin eller okse)
300 gr kogt skinke i strimler
1 l grønsagsbouillon (eventuelt kødbouillon)
500 gr tomatpuré
2-3 løg (hakkes)
1 grøn, 1 gul og 1 rød peber i strimler
6 små saltagurker
1-2 laurbærblade
1 knivspids allehånde
2-3 stk paprika
3-4 spsk olie til svitsning af kød
1 citron i skiver
Salt og peber

Forklaring:
Kødet svitses. Løg og de tre peberfrugter kommes i og svitses med i ca. 4-6 min. Derefter kommes skinkestrimler, puré, bouillon, laurbærblade, allehånde, paprika og saltagurker i og det hele småkoger i ca 45-50 min.
Smages til med salt og peber. Serveres rygende varm med en citronskive placeret midt på tallerkenen. Drys med lidt persille.



Bemærkninger:
Ofte ledsages soljankaen af små eller store pirogger (se opskrift).
Det kan være vanskeligt at finde de rigtige drikkevarer til suppe generelt, ofte er det slet ikke nødvendigt eller man kan nøjes med vand. Russere drikker generelt meget the, mineralvand, øl og vodka til måltiderne. Dertil kommer den nationale læskedrik kvas, som kan minde om hvidtøl.