Rødvinsbraiserede svinekæber med svampe og rodfrugter

Hovedret under temaet Vintermad

Ingredienser:
12 svinekæber
½ l rødvin
1 l oksefond eller bouillon
3 gulerødder, 3 selleri, 3 løg, 1 persillerod
100 gr blandede svampe
1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 spsk tomatpuré
Evt maizena til jævning


Forklaring:
Kæberne brunes og halvdelen af de groft skårne rodfrugter samt urterne og tomatpuré kommes i. Rødvin og fond eller bouillon tilsættes. Det hele braiseres i 1½ time. Kødet tages op og fonden koges ned til halvdelen og jævnes eventuelt med maizena. De resterende rodfrugter, urter og svampene sauteres af, kæberne kommes på, fonden sigtes og koges op og smages til med salt og peber.


Bemærkninger:
Svinekæber er et stykke overset men super-lækkert kød. En rigtig efterårs- eller vinterret til en kraftig rødvin – eksempelvis Rhone.
Tilbehør: kartoffelpyramide og løg/tranebærkompot – se særskilte opskrifter.