Ingredienser: Rullepølse: 1,5 kg svineslag/bryst 1 løg 2 hvidløg 1 bdt bredbladet persille (gem stilke til kogning) 3-4 humleblomster 1 spsk salt 1 tsk friskkværnet peber Kødsnor 1 kraftig (humleholdig) øl Saltlage: 2 l vand 300 g salt 50 g sukker Laurbærblade Hel sort peber
Forklaring: Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl persillen i koldt vand og afdryp grundigt for vand, hak den groft og bland med løget. Bank svineslaget let med en kødhammer. Fordel løgblandingen jævnt over hele kødstykket, og krydr med salt og peber. Rul herefter kødet sammen til en ”pølse”, og snør godt sammen med kødsnor. Kog vand, salt og sukker op i en gryde og køl af. Læg rullepølsen i og lad den salte 24 timer. Kom pølsen i en gryde med rent vand, øl, humle, laurbær, hel sort peber og persillestilke, kog op og skum af for urenheder. Kog pølsen 1½ time ved svag varme, sluk for varmen og lad pølsen trække i kogelagen, til den er let afkølet. Læg herefter pølsen i pres Anret skiver af rullepølsen i en krans på et stykke rugbrød. Pynt med friske løgringe, en lille stak saltagurker og meget fine strimler af frisk rødbede.