Perlehønebryst i Karl Johan fløde med selleri vendt i persillepesto

Hovedret under temaet Uden tema

Ingredienser:
4 stk perlehønebryst
Smør til bruning
2 bk tørrede eller 150 gr friske Karl Johan svampe
1 dl Vin Santo
3 dl hønsebouillon
1½ dl piskefløde
Salt og peber

Persillepesto:
25 gr persilleblade
2 fed hvidløg
15 gr pinjekerner
2 spsk olivenolie
10 gr fintrevet parmesan
Salt og peber

Selleri:
500 gr skrællede knoldselleri
1 dl grøntsagsbouillon
1 spsk smør

Forklaring:
Læg de tørrede svampe i blød som anvist på emballagen.
Kom persilleblade, hvidløg, pinjekerner og olivenolie i en blender og blend til det er findelt. Rør reven parmesan i pestoen og smag til med salt og peber.
Brun perlehønebrysterne i smør ca. 5 min på hver side. Tilsæt de afdryppede eller friske svampe og brun dem godt af. Krydr med salt og peber, hæld Vin Santo over og kog ind. Kom bouillon samt fløde ved og lad det simre i ca. 15 min under låg.
Skær selleri i 3-4 cm tykke skiver og dernæst i stave. Kog selleristavene i bouillon tilsat smør i ca. 10 min. Hæld vandet fra og vend sellerien i et par skefulde persillepesto.
Halver pelehønebrysterne og anret dem på en bund af selleri. Kom svampe og flødesauce ved og server straks.

Bemærkninger:
Som tilbehør kan serveres brød, pasta eller kartofler