Mouclade (gratinerede muslinger)

Forret under temaet Frankrig

Ingredienser:
(som forret til 4 - 6 personer)
Ca. 1 kg friske muslinger (evt en stor dåse Limfjordsmuslinger)
3 store skalotteløg
2 dl tør hvidvin
1 bæger cremefraiche eller 1 dl piskefløde
Hvidløg eller karry
Peber fra kværn
Gratineringsost

Forklaring:
Kog de friske muslinger. Kasser de muslinger som ikke vil lukke sig før kogning, og de som ikke er åbne efter kogning.
Sauter skalotteløgene i lidt olivenolie. Tilsæt kogelagen fra muslingerne. Hæld også hvidvinen ved og lad denne blanding koge ind i 10 min. Tilsæt fløden og lad det koge ind til det tykner.
Fjern i mellemtiden skægget fra muslingerne og anbring disse i et smurt ovnfast fad. Anbring eventuelt muslingerne 2-3 ad gangen i nogle af de største skaller.
Krydr den indkogte sauce med peber fra kværn samt presset hvidløg efter smag. Der skal ikke saltes, da muslingevæden allerede er ret salt. Hæld saucen over muslingerne i fadet, drys reven ost over og gratiner i ovnen i 15 til 20 minutter ved 225 grader, indtil overfladen er gyldenbrun.



Bemærkninger:
Hvidløget kan erstattes af karry, som skal ”brændes af” i varmt fedtstof.
Pyntes med et stykke citron og serveres med lidt lækkert brød.