Lyssej bagt med muslinge-kørvel panade, muslingesauce og lakserogn

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
400 gr lyssej i filet
Lakserogn til pynt

Kogelage til muslinger:
1 porre
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 skalotteløg
2 dl. hvidvin
Peber

Muslinge-kørvel panade:
½ kg friske muslinger (kan erstattes af ca 200 gr muslinger på dåse)
1 skalotteløg
2 spsk olivenolie
Kørvel
Persille
Salt og peber

Muslingesauce:
Kogelage sigtet gennem etamine eller væden fra dåsen med muslinger
Ca. 1 dl. fløde
Salt og peber

Forklaring:
Skrub muslingerne grundigt. Kassér de muslinger, der ikke er lukkede før kogning, og de der ikke er åbne EFTER kogning.

Kogelage: Hak 2 skalotteløg og porren groft. Sauter det i lidt olivenolie sammen med hakket hvidløg i en stor bredbundet gryde. Tilsæt laurbærblade, peber og hvidvin og lad det koge op. Hæld muslingerne i gryden og kog dem 5-6 minutter til de har åbnet sig. Si fonden og kog den ind til det halve.

Muslinge-kørvel panade:
Pil muslingerne ud af skallerne og hak dem groft. Hak løg, kørvel og persille groft. Bland muslinger, løg og urter med 2 spsk olivenolie, salt og peber.
Kom panaden oven på sej-filetterne, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min.

Muslingesauce:
Kog den reducerede muslingefond op. Monter muslingefonden med fløden og smag til med salt og peber og evt. lidt citron saft.

Bemærkninger:
Anret sejfiletterne på lune tallerkner med sauce omkring. Pynt med lidt ekstra frisk kørvel, citronskive og lakserogn.