La Buche classique (klassisk fransk julekage)

Dessert under temaet Jul

Ingredienser:
8-10 personer
Kagen:
100 gr mel
50 gr kartoffelmel
150 gr sukker
30 gr smør
4 æg
Salt

Smørcremen:
3 æggeblommer
125 gr blødt smør
100 gr sukker
3 skefulde vand
Smagsstof efter eget valg (f.eks. chokolade eller kaffe m.v.)

Forklaring:
Pisk sukker og æggeblommer, indtil blandingen bliver skummende. Pisk hviderne meget stive, idet der tilsættes en smule salt. Rør blommerne forsigtigt i skiftevis med melet. Smør en bradepande og hæld blandingen deri. Bag 10 min ved 200 grader. Efter denne bagetid tages den ud af ovnen og lægges på et fugtigt viskestykke og rulles sammen. Når kagen er lunken, rulles den ud og der smøres et tykt lag smørcreme på. Rul igen sammen og smør creme udenpå for at dekorere. Stilles i køleskabet.

Smørcremen: kom vand og sukker i en kasserolle og kog det ved svag varme i 2 min, og lad det køle af. Pisk æggeblommerne og kom dem lidt efter lidt i sukkerlagen, mens man rører rundt uden ophør, indtil man opnår en ensartet blanding. Tilsæt smørret i små stykker, mens man bliver ved med at piske. Tilsæt smagsstof og bland godt.

Bemærkninger: