Kirsebæris med appelsinsauce

Dessert under temaet Sommer

Ingredienser:
½ l fløde
4 æggeblommer
2 æggehvider
75 gr sukker
100 gr kirsebær

Appelsinsauce:
5 appelsiner
100 gr sukker
2 dl appelsinjuice

Forklaring:
Fløden piskes let. Æggeblommer og sukker piskes luftige og æggehviderne piskes stive. Æggeblommerne og fløden vendes sammen med de hakkede kirsebær, og til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i. Massen hældes i forme og stilles i fryseren indtil servering.

Skræl appelsinerne og pil mest muligt af det hvide lag af, før appelsinkødet deles i mindre stykker og koges med sukkeret og juicen, til den rette konsistens er opnået. Vil man have en kraftigere appelsinsmag, kan der tilsættes stykker af skrællen uden ”det hvide”. Saucen sigtes og er klar til servering. Saucen kan serveres kold eller varm.

Bemærkninger: