Ingredienser: Bagekartofler ca. 1½ kg 2 æg 6 kugler hakket spinat 1 dl piskefløde 50 gr smør ½ dl mælk Groft salt og peber fra kværn
Forklaring: Kartoffelbund: kartofler skrælles og rives groft. Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes heri. Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let hånd til en firkant ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk. Bages midt i ovnen ca. 25 min ved 200 grader. Overfladen skal være gylden. Når bunden er bagt, vendes den ud på et stykke bagepapir med den grove overflade nedad.
Kartoffelmos: kartofler skrælles, skæres i stykker og koges møre. De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, spinat og salt. Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen, der hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.
Bemærkninger: Kartoffelrouladen kan udskæres på forskellige måder – prøv selv at eksperimentere.