Jordbær med chantillycréme

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
(8 personer)
1 kg jordbær
150 gr mandelsplitter
2 vaniljestænger
5 store appelsiner
½ dl vodka
2 spsk sukker
1 spsk flormelis
3 dl. piskefløde

Forklaring:
Flæk den ene vaniljestang på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas med en paletkniv vaniljekornene ud i sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Rør saft af 4 appelsiner og skal fra 1 og vodkaen sammen med vaniljesukkeret i en skål.
Fjern stilke fra jordbærrene, skyl dem og lad dem drype af. Halver bærrene, kæmpejordbær skæres i kvarter. Lad jordbærrene marinere i appelsinlagen 2-4 timer. Rist mandelsplitterne på en pande ved middel varme, til de er gyldne. Afkøl dem.
Mas med en paletkniv vaniljekornene fra den anden vaniljestang ud i flormelisen for at skille kornene fra hinanden. Kom piskefløden ved og pisk vaniljesukkeret til meget let skum, som inden servering vendes sammen med saft af 1 appelsin.

Bemærkninger:
Server de marinerede jordbær i brede glasskåle med bærrene i bunden og appelsinlagen hældt over bærrene. Opbevar glassene på køl, indtil 1 times tid før de serveres. Smagen er bedst hvis jordbærrene er lidt temperede. Læg lidt chantillycreme over de marinerede jordbær og drys med mandelsplinter. Server den overskydende chantillycreme i en skål ved siden af.