Honningstegt and med ferskner

Hovedret under temaet Jul

Ingredienser:
1 and
2 gulerødder
2 løg
1 dåse ferskner
1 stor tsk. honning
pillekartofler
hasselnødder
persille, timian, laurbærblad, salt og peber

Forklaring:
Skyl anden, tør den med køkkenrulle og gnid den med salt og peber ind- og udvendigt. Tænd for ovnen på 200 gr.
Gør gulerødder, løg og persille rene – skær dem i grove stykker. Læg anden i bradepanden sammen emd gulerødder, løg, laurbærblad, timian og persille. Hæld lidt vand ved og sæt den i ovnen.
Bring et par dl. vand i kog og pisk honningen ud heri. Hæld halvdelen heraf over anden, når den har været i ovnen i ca. 20 min. og resten efter endnu 20 min. Anden skal stege i ca. 50 min. pr. kg.
Skru ned for varmen, hvis anden bruner for hurtigt. Under stegningen dryppes af og til med stegeskyen.
Når anden er ved at være færdig, hældes skyen fra og skummes for andefedt. Skyen smages til og jævnes.
Fersknerne varmes i saften. Små kogte pillekartofler sauteres i lidt andefedt og vendes i hasselnøddeflager. Anden trancheres og anrettes sammen med tilbehøret på tallerken pyntet med persille.

Bemærkninger: