Gulerødder i gulerod

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
10 gulerødder
1 dl gulerodssaft
2 spsk æbleeddike
30 gr smør
1 skalotteløg
2 skiver tørt franskbrød
½ bundt estragon
Olie eller baconfedtstof
Salt og peber

Forklaring:
Gulerødderne skrælles og skæres ud i grove stykker. Halvdelen af smørret kommes i en lille gryde sammen med gulerødderne, som sauteres let, indtil de begynder at karamellisere.
Gulerodssaft og eddike tilsættes og koges ind, så saften begynder at glasere rundt om gulerødderne. Tag gulerødderne af varmen og tilsæt koldt smør, salt og peber. Drys med fint hakket skalotteløg og estragon. Brødet rives på et groft rivejern, kommes på en bageplade og dryppes med olie eller baconfedt. Drys med lidt groft havsalt. Bag brødkrummerne gyldne og sprøde i ovnen 4-5 minutter ved 170-180 grader. Drysses over gulerødderne lige inden servering.



Bemærkninger: