Gulerodssuppe med grillet laks, spidskommen og kørvel
Forret under temaet Uden tema
Ingredienser: 3 gulerødder 1 bagekartoffel 2 skalotteløg 2 fed hvidløg ½ dl olivenolie 1 spsk spidskommen ½ l appelsinjuice ½ l hønsefond 1 knivspids safran 50 gr smør ½ dl nøddeolie 200 gr laksefilet uden skind og ben 2 spsk letpisket fløde 38% 1/8 bundt kørvel
Forklaring: Til suppen sauteres de hakkede og pillede grønsager i olivenolie, til de er gyldne. Spidskommen, appelsinjuice, hønsefond og safran tilsættes, det simrer til grønsagerne er møre. Suppen kommes i en blender og blendes til en glat konsistens sammen med smør og nøddeolie, smages il med salt og peber og sigtes gennem en fin sigte.
Laksen skæres i 4 lige store stykker, som pensles med lidt olivenolie og krydres med salt og peber. Grilles let på en grillpande eller i ovnen. Anrettes i bunden af en dyb tallerken. Suppen varmes og skummes op med stavblender og hældes rundt om laksen sammen med den letpiskede fløde og kørvel.