Gulerodssuppe med grillet laks, spidskommen og kørvel

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
3 gulerødder
1 bagekartoffel
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 spsk spidskommen
½ l appelsinjuice
½ l hønsefond
1 knivspids safran
50 gr smør
½ dl nøddeolie
200 gr laksefilet uden skind og ben
2 spsk letpisket fløde 38%
1/8 bundt kørvel

Forklaring:
Til suppen sauteres de hakkede og pillede grønsager i olivenolie, til de er gyldne. Spidskommen, appelsinjuice, hønsefond og safran tilsættes, det simrer til grønsagerne er møre. Suppen kommes i en blender og blendes til en glat konsistens sammen med smør og nøddeolie, smages il med salt og peber og sigtes gennem en fin sigte.

Laksen skæres i 4 lige store stykker, som pensles med lidt olivenolie og krydres med salt og peber. Grilles let på en grillpande eller i ovnen. Anrettes i bunden af en dyb tallerken. Suppen varmes og skummes op med stavblender og hældes rundt om laksen sammen med den letpiskede fløde og kørvel.

Bemærkninger: