Græskarsuppe

Forret under temaet Vintermad

Ingredienser:
1 kg græskarkød
2 æbler
2 løg
Hvidløg
150 gr bacon i små tern
Hel tørret chili efter behag
1 spsk hele korianderfrø
Suppevisk af timian, oregano, laurbærblad
Olivenolie
Salt og peber

Forklaring:
Græskarret skrælles og kødet hakkes i store tern. Fjern kernehuset fra æblerne, men ikke skrællen, og hak æbler, løg og hvidløg i grove stykker. Stød korianderfrøene groft i en morter og tør-rist dem i et par minutter, uden at de bliver brændte. Varm olie i en gryde og svits løg, hvidløg, chili, suppevisk og korianderfrøene i nogle minutter. Tilsæt herefter græskar, æbler og løg og lad dem stege i fem minutter. Dæk herligheden med vand (gerne kogende) og kog indtil græskarstykkerne er godt møre. Herefter fjernes suppevisken og suppen gives en tur i en blender til den konsistens du ønsker. Herefter hældes det hele tilbage i gryden og suppevisken kommes i igen. Smag til med salt og peber og fortynd evt med vand eller kog suppen yderligere ind, alt efter hvilken konsistens du foretrækker.

Inden servering drysses de sprødstegte bacontern over. Server med groft brød.

Bemærkninger:
Valg af drikkevarer til supper er generelt komplicereret. Vand eller ingenting er ofte løsningen. Græskarsuppen kan dog også bære en god øl.