Grapesorbet

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
1 – 2 røde grapefrugt
1½ - 2 dl sukker
2½ dl mineralvand
1 æggehvide
1 knsp salt

Forklaring:
Skrub frugterne godt i lunkent vand. Riv skallen af ½ til ¾ grapefrugt og pres saften fra begge. Hæld sukker og mineralvand i en gryde og opvarm til sukkeret lige er smeltet. Afkøl derefter i et koldt vandbad. Tilsæt saft og skal og bland godt. Stil det i fryseren i en time. Pisk æggehviden med saltet til fast skum og vend det forsigtigt i den halvfrosne masse. Sæt den tilbage i fryseren i ca 2 timer. Tag skålen ud og pisk isen godt igennem et par gange undervejs, så iskrystallerne ikke bliver for store.
Bemærkninger:
Dyp eventuelt serveringsglassene i lidt vand og citronsaft og derefter i sukker, så der dannes en frossen kant. Ske sorbeten op i fire portionsglas.

Sorbeten kan også fryses i en ismaskine.