Fyldt lammekølle

Hovedret under temaet Uden tema

Ingredienser:
1 stk. udbenet lammekølle
1 spsk smør eller margarine
2 dl hvidvin eller bouillon
Salt, peber, provencekrydderi

Fyld:
200 gr bacon
250 gr frossen hel spinat
100 gr champignon
1 dl hakkede valnødder
1 dl reven parmesanost
2 æg
2-4 fed hvidløg

Forklaring:
Lad spinaten tø op og hak den groft. Hak champignonerne. Svits bacon over svag varme og tilsæt spinat og champignon og lad det svitse med i 3-4 min. Bland valnødder og ost i. Pisk æggene, rør dem i blandingen og smag til med presset hvidløg og peber. Lad fyldet køle af.
Drys salt og peber og provencekrydderi på kødet. Læg fyld i og snør/sy sammen med bomuldssnor. Sæt køllen i ovnen og hæld vin eller bouillon ved. Steges ca.1½ time og lad køllen hvile før udskæring.

Bemærkninger:
Serveres med ovnbagte kartofler og ostegratinerede grønsager, f.eks. blomkål og broccoli som koges let, fordelses i et ovnfast fad, drysses med reven ost og gratineres ved høj varme til osten er gylden.