Créme brûlée

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
(6 personer)
300 gr friske rabarber
3 spsk stødt melis
2 stængler vanille
3 dl. piskefløde
2 dl sødmælk
8 æggeblommer
80 gr rørsukker

Forklaring:
Forvarm ovnen til 140 grader. Skær rabarberne i grove stykker og kom dem i en gryde med stødt melis og 5 spsk vand. Lad simre til rabarberne er møre. Fordel rabarberkompotten i 6 flade portionsskåle, som brûléen skal bages i.
Skrab vanillekornene ud af stængerne og kom begge dele i en gryde med fløde og mælk og bring i kog ved langsom varme. Pisk imens æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål. Når flødeblandingen er lige under kogepunktet, fjernes vaniljestængerne. Hæld flødeblandingen i æggemassen lidt ad gangen under hyppig piskning. Bobler og evt. skum skal fjernes, inden crémen hældes over rabarberkompotten. Sæt de 6 portionsskåle i en bradepande og fyld vand halvvejs op på skålene. Bag créme brûléen i ovnen i ca. 20 minutter, til æggecrémen har sat sig, men stadig er blød i midten.
Lad køle ned til stuetemperatur og stil dem så på køl til de skal serveres. Drys lidt rørsukker på toppen og karamelliser crémerne under en meget varm grill eller med en gasbrænder.

Bemærkninger:
Rabarber kan erstattes af hindbær – det giver en skøn smag – eller andre bær efter eget valg.
Det er vigtigt for et godt resultat, at créme brüleen ikke er mere end ca. 1 cm tyk, og så skal den have et lækkert tyndt lag karamel på overfladen. Mange kommer crémen i dybe ramekin’er (små, runde skåle) og udstyrer dem med et tykt lag karamel på toppen. Det har bestemt ikke noget med créme brülee at gøre. Prøv at skaffe de originale franske skåle eller benyt en anden mere flad skål med en diameter på ca. 12 cm.