Ingredienser: (opskriften giver ca. 6 pæne store stykker)
Dej: 125 gr hvedemel (ca. 2 ¼ dl) 1 spsk sukker 75 gr koldt smør ½ spsk vand
Citroncreme: 5 spsk friskpresset citronsaft 1 tsk majsstivelse, f.eks. maizena 3 mellemstore æg 150 gr sukker (ca 1 ¾ dl) 100 gr blødt smør i mindre stykker
Friske citronmelisseblade til pynt ¼ dl piskefløde pisket til flødeskum eller ½ liter vaniljeis
Forklaring: Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner reven ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen ved 200 grader i 12 minutter. Afkøles. Rør citronsaft og majsstivelse sammen i en skål som tåler varme. Rør æg og sukker i. Sæt skålen over vandbad og varm blandingen op ved jævn varme og under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig og skålen lyder hul. Tag skålen af varmen. Pisk straks smørret i i små stykker ad gangen. Tilsæt først det næste stykke, når det forrige er pisket ind i cremen. Hæld citroncremen i den forbagte bund. Bag tærten færdig midt i ovnen i 10 minutter ved 225 grader. Når citrontærten er let gylden på overfladen, er den bagt færdig, selvom cremen stadig er meget blød. Lad tærten køle af i formen og på en bagerist, og tag den først ud af formen, når den er helt kold. Server en god skive af tærten på en stor tallerken med flødeskum eller vaniljeis til. Pynt eventuelt med citronmelisseblade og et drys flormelis.