150 gr. smuttede, afskallede mandler 150 gr. afskallede valnødder 300 gr. af den bedste kogechokolade man kan opdrive (70% cacaomasse) 1½ tsk. rigtig god cacaopulver 250 gr. smør 100 gr. stødt melis 6 store æg delt i blommer og hvider salt
Forklaring: Forvarm ovnen til 190 gr. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform med en diameter på 20 til 25 cm. Smør bund og sider og drys med mel. Mal valnødder og mandler fint på foodprocessoren, tilsæt chokolade og cacao og kør videre i 30 sek., til chokoladen er findelt. Hæld blandingen i en skål. Kom smør og sukker i foodprocessoren og pisk den til en let og luftig masse. Tilsæt så æggeblommerne én ad gangen og bland sammen med nødde-blandingen. Pisk æggehviderne stive med 1 knsp. salt i en ny skål. Fold forsigtigt hviderne i dejen. Hæld dejen i springformen og bag kagen i 1 times tid. Stik en grill-nål ell. lign.i midten af kagen. Hvis den er tør, når den trækkes ud, er kagen færdig. Servér med flødeskum, is eller créme fraîche.