¾ liter mælk 110 gr boghvedemel Hvedemel til justering af dejens konsistens 1 spsk smør ¼ liter lunken vand 25 gr gær 2 æg ¾ dl piskefløde 1 tsk salt Smør
Forklaring: Mælken bringes i kog og piskes godt sammen med boghvedemelet – pas på at undgå klumper. Smør smeltes, gær røres ud i vand, og begge dele røres i dejen – ikke for varmt. Lad hæve i 3 timer. Nu piskes æggeblommerne ind i dejen, salt og en smule vand tilsættes. Konsistensen justeres med lidt hvedemel, den skal være som ymer. Dejen hæver igen i mindst en time. Æggehviderne piskes stive og vendes med piskefløde, hvorefter det blandes i dejen. Bag bliniserne på en pande – gerne en pande beregnet hertil med passende huller. Ellers forsøg at ramme en diameter på ca. 12 cm.
Bemærkninger: Blinis indgår som en obligatorisk del i det traditionelle russiske zakuska-bord. Et ofte bugnende måltid (forret) med kaviar (obligtorisk), diverse fisk – ofte røget, rødbeder, diverse salater , kartofler, koldt kød, saltagurker, fyldte æg osv. Cremefraiche er et vigtigt tilbehør.