Ingredienser: (4 personer) 1 and ca. 3.600 gr ½ l vand eller kalvebouillon 500 gr jordskokker 4 kvæder 2 spsk honning, f.eks akacie 1 kvist timian 4 løg ½ tsk olie 1 dl balsamico 1 kvist rosmarin
Forklaring: Skær lår og ryg af anden og lad brystkødet sidde på benet. Pil skind og gumpen af ryggen og hug skroget i stykker (du kan evt. også få slagteren til at gøre dette arbejde). Rist skroget i lidt olie og kom det i en gryde sammen med lårene. Dæk med vand eller kalvebouillon og lad det simre et par timer. Herefter tages andelårene op, kødet pilles fra og gemmes til anden brug, f.ex til en salat. Skræl jordskokkerne eller skrub dem grundigt. Skræl kvæderne. Skær begge dele i tern. Kom honning i en gryde og lad det bruse op. Tilsæt jordskokker, kvæder og krydr med timianblade og lad det koge til kompot. Smag til med salt og peber fra kværn. Pil løgene og del dem i to. Rist løgene i lidt olie på skærefladen, til de har fået god farve. Kog af med balsamico og sigt andesuppen over løgene, til de er dækkede. Læg en rosmarinkvist ved og kog løgene møre. Brun andebryst på panden og krydr med salt og peber. Kom dem i en 200 grader varm ovn og steg dem ca 15 min. Lad dem trække ca 10 min og skær dem herefter af benet, træk skindet af og kasser det. Læg de stadig rosa andebryst ned til løgene og lun dem. Si noget af fonden fra løg og and, kog det op i en lille gryde, sluk for varmen og pisk smørret i fonden og fordel saucen på varme tallerkener, anret andebryst, kompot og løg. Server straks med kartofler eller f.ex spinat med ristede kastanjer (se særskilt opskrift) som tilbehør.
Bemærkninger: Tips: brug kødet fra andelårene til en salat af f.ex blandede grønne salater, æble i tynde både, rødløg i tynde ringe, bladselleri, valnødder og måske grønne halverede druer. Dryp salaten med lidt olie og balsamico.