Ingredienser: Kanelglaserede jordbær med vaniljeis 250 g friske jordbær 150 g sukker 1 tsk kanel 1 dl appelsinsaft
Rå jordbærsorbet 500 g jordbær 150 g sukker
Blinis med hyldeblomstmarinerede jordbær blinis jordbær hyldeblomstsaft evt. hvidvin
Forklaring: Kanelglaserede jordbær med vaniljeis Jordbærrene renses og halveres. Smelt sukker og kanel sammen på en pande, og hæld appelsinsaften udover, når det er karamelliseret. Kog det ind til en sirup. Jordbærrene vendes hurtigt i siruppen og serveres straks anrettet i en skål eller en dyb tallerken med en kugle vaniljeis til.
Rå jordbærsorbet Jordbærrene renses og kommes i en blender sammen med sukkeret og blendes til en jævn masse. Sorbet’en fryses bedst i en ismaskine, så bliver den mest blød og luftig. Serveres i en lille skål med marcipan-chokoladebrud eller sammen med parfait.
Blinis med hyldeblomstmarinerede jordbær Jordbærrene renses og skæres i kvarte. Kom jordbærrene i en skål og hæld hyldeblomstsaft og evt. hvidvin over. Lad bærrene stå nogle timer før de serveres. Kan serveres på en blinis (eller Bedste´s pandekager) sammen med hasselnøddeflager.
De marinerede bær kan bruges som tilbehør i mange sammenhænge – f.eks. sammen med is desserter, og ovenpå ymer eller yoghurt om morgenen