Jordbær på 3 måder

Dessert under temaet Sommer

Ingredienser:
Kanelglaserede jordbær med vaniljeis
250 g friske jordbær
150 g sukker
1 tsk kanel
1 dl appelsinsaft

Rå jordbærsorbet
500 g jordbær
150 g sukker

Blinis med hyldeblomstmarinerede jordbær
blinis
jordbær
hyldeblomstsaft
evt. hvidvin

Forklaring:
Kanelglaserede jordbær med vaniljeis
Jordbærrene renses og halveres.
Smelt sukker og kanel sammen på en pande, og hæld appelsinsaften udover, når det er karamelliseret. Kog det ind til en sirup. Jordbærrene vendes hurtigt i siruppen og serveres straks anrettet i en skål eller en dyb tallerken med en kugle vaniljeis til.

Rå jordbærsorbet
Jordbærrene renses og kommes i en blender sammen med sukkeret og blendes til en jævn masse. Sorbet’en fryses bedst i en ismaskine, så bliver den mest blød og luftig.
Serveres i en lille skål med marcipan-chokoladebrud eller sammen med parfait.

Blinis med hyldeblomstmarinerede jordbær
Jordbærrene renses og skæres i kvarte. Kom jordbærrene i en skål og hæld hyldeblomstsaft og evt. hvidvin over. Lad bærrene stå nogle timer før de serveres.
Kan serveres på en blinis (eller Bedste´s pandekager) sammen med hasselnøddeflager.

De marinerede bær kan bruges som tilbehør i mange sammenhænge – f.eks. sammen med is desserter, og ovenpå ymer eller yoghurt om morgenen

Bemærkninger: