Marinade: saften af 1 appelsin revet skal af 1 usprøjtet appelsin 4 kviste timian 2 laurbærblade 1 tsk. knust enebær olivenolie salt
Forklaring: Bland marinaden med så meget olie, at den netop binder, og mariner brysterne i mindst 2 timer.
Tænd ovnen på 250° C. Skær appelsinerne i skiver, og fordel dem i et ildfast fad. læg den lufttørrede skinke, laurbærblade og de skiveskårne løg oven på – stænk med olivenolie.
Herpå lægges brysterne med skindsiden opad. Sæt fadet i ovnen i 10 min. Vend brysterne og steg atter i 10 min.
Tag fadet ud af ovnen og det hvile tildækket i ca. 20 min.
Lav evt. en sauce af stegesky, resten af marinaden og hønsebouillon.
Bemærkninger: Server perlehønsebrysterne på varme tallerkener sammen med f.eks. braiseret fennikel og pesto-pasta.