Perlehønebryst med citrusfrugter

Hovedret under temaet Sommer

Ingredienser:
4 perlehønebryster
2 usprøjtede appelsiner
4 skiver lufttørret skinke
4 løg
laurbærblade
olivenolie

Marinade:
saften af 1 appelsin
revet skal af 1 usprøjtet appelsin
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 tsk. knust enebær
olivenolie
salt

Forklaring:
Bland marinaden med så meget olie, at den netop binder, og mariner brysterne i mindst 2 timer.

Tænd ovnen på 250° C.
Skær appelsinerne i skiver, og fordel dem i et ildfast fad. læg den lufttørrede skinke, laurbærblade og de skiveskårne løg oven på – stænk med olivenolie.

Herpå lægges brysterne med skindsiden opad. Sæt fadet i ovnen i 10 min. Vend brysterne og steg atter i 10 min.

Tag fadet ud af ovnen og det hvile tildækket i ca. 20 min.

Lav evt. en sauce af stegesky, resten af marinaden og hønsebouillon.

Bemærkninger:
Server perlehønsebrysterne på varme tallerkener sammen med f.eks. braiseret fennikel og pesto-pasta.