Fudge & nøddemuffins

Brød og kager under temaet Fedtreduceret festmad

Ingredienser:
til 12 stk.

250 g hvedemel
4 tsk bagepulver
85 g stødt melis
6 spsk. jordnøddesmør med hele stykker i
1 stort æg, pisket sammen
4 spsk. smør. smeltet
1 3/4 dl mælk
150 g vanillefudge (blød karamel), skåret i små stykker
3 spsk usaltede jordnødder, hakket groft

Forklaring:
Kom 12 dobbelte papirforme i en muffinform. Sigt mel og bagepulver ned i en skål. Rør sukkeret i. Tilsæt jordnøddesmør og rør, indtil blandingen ligner rasp.

Kom æg, smør og mælk i en anden skål og rør det sammen. Hæld det over i de tørre ingredienser og rør, til det kun lige er blandet. Rør fudgestykkerne i med let hånd, Fordel dejen i formene.

Drys de hakkede jordnødder ovenpå og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200° C i 20-25 min, indtil de er hævet godt og føles faste. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i 2 min. Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle helt af.

Bemærkninger: