Kager og bagværk under temaet Fedtreduceret festmad
Ingredienser: til 12 stk.
250 g hvedemel 4 tsk bagepulver 85 g stødt melis 6 spsk. jordnøddesmør med hele stykker i 1 stort æg, pisket sammen 4 spsk. smør. smeltet 1 3/4 dl mælk 150 g vanillefudge (blød karamel), skåret i små stykker 3 spsk usaltede jordnødder, hakket groft
Forklaring: Kom 12 dobbelte papirforme i en muffinform. Sigt mel og bagepulver ned i en skål. Rør sukkeret i. Tilsæt jordnøddesmør og rør, indtil blandingen ligner rasp.
Kom æg, smør og mælk i en anden skål og rør det sammen. Hæld det over i de tørre ingredienser og rør, til det kun lige er blandet. Rør fudgestykkerne i med let hånd, Fordel dejen i formene.
Drys de hakkede jordnødder ovenpå og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200° C i 20-25 min, indtil de er hævet godt og føles faste. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i 2 min. Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle helt af.