Mandelkage med brombær

Brød og kager under temaet Fedtreduceret festmad

Ingredienser:
200 g smuttede mandler
200 g sukker
½ spsk bagepulver
3 æg
2 spsk citronsaft
1 spsk flormelis
200 g brombær
½ dl ahornsirup
skal af ½ ubehandlet citron

Forklaring:
Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let gyldne i ovnen ved ca. 180 grader, ca. 10 minutter.

Lad mandlerne køle af, kom dem i en foodprocessor, og mal dem til mel.

Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren kører, og kom citron i. Hæld dejen i en 25 cm stor springform beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 190 grader i ca. 1 time, kig til kagen undervejs. Dæk den med et stykke folie, hvis den er ved at blive for mørk. Kagen er færdig, når den føles fast og er gylden.

Køl kagen af i formen på en bagerist. Kom flormelis i en sigte, og drys kagen med flormelis.
Riv skallen af en halv ubehandlet citron, eller skær det gule af skallen i tynde strimler. Vend brombær, citronskal og ahornsirup forsigtigt sammen og lad det trække ½ time. Servér mandelkagen med de sirupsyltede brombær.

Bemærkninger: